keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Puutarha-apu pihatöissänne: Puutarha- ja Pihatyö Tampere, Pirkkala, Nokia, Lempäälä, Hämeenlinna. Kutsukaa sähköpostilla Talonmiespalvelu@gmail.com niin teitä kuullaan ja saavutaan kun on sopimus tehti asiassa?

Puutarha-apu pihatyöt Tampere nurmikoiden teot Talonmiespalvelu Tampere 044-3380291 pic1


Puutarha-apu pihatöissänne: Puutarha- ja Pihatyö Tampere, Pirkkala, Nokia, Lempäälä, Hämeenlinna. Kutsukaa sähköpostilla Talonmiespalvelu@gmail.com niin teitä kuullaan ja saavutaan kun on sopimus tehti asiassa?


Ohessa pihapuutarhurin aatoksia nurmikonteon lomassa videolla yllä.

Nurmikon teot pihoille puutarhoihin?

Pihanurmikoiden kalkitsemiset siementämiset pihanurmikoiden teot Talonmiespalvelu@gmail.com pic11

Ohessa tamperelaisen pihapuutarhurin vinkkejä nurmikon perustamiseen, joita voi soveltaa:

Puutarha-apu pihatyöt Tampere nurmikoiden teot Talonmiespalvelu Tampere 044-3380291 pic2Silmäähivelevä kestävä nurmikko syntyy huolellisella pohjatyöllä. Nurmi tarvitsee mielellään kasvualustakseen 15–20 sentin ilmavan multakerroksen. Monasti tyydytään rahoituksellisista syistä vähäisempään, mikä tarkoittaa sitä että multaa saa lisäillä myöhemmin. Myös siemenseos kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan.

Puutarha-apu pihatyöt Tampere nurmikoiden teot Talonmiespalvelu Tampere 044-3380291 pic3Multa ja nurmikkoalueeksi ajatellun pohjan kunnostaminen

Nurmikon perustamisen esitöitä ovat maan parantaminen, kalkitseminen, lannoitus ja tasoittaminen. Kehnosti vettä läpäisevä savimaa kaipaa salaojituksen, jos nurmikkoalue on kovin suuri. Nurmikon voi perustaa myös vanhaan kasvimaahan ja siinä samassa kaikki kompostitarvikkeet mitä on kertynyt kahvinporoista oksajätteestä sekaan möyhentäen kuumien kesien vesikertymiä varmistamaan nurmikon juuristoille.

Pihanurmikoiden tilauksia vastaanotetaan Talonmiespalvelu@gmail.com kotitalousvähennysoikeus töistäni pic14

Savimaan saa hyväksi sekoittamalla siihen 5–10 sentin kerroksen karkeaa hiekkaa ja mullasainesta, kuten kuorihumusta tai turvetta.

Pihanurmikoiden tilauksia vastaanotetaan Talonmiespalvelu@gmail.com 044-3380291 kotitalousvähennysoikeus töistäni pic12


Hiekkamaa kaipaa vastaavasti turvetta ja kompostimultaa tai ostomultaa.

Yleensä pihamaa ei ole luonnostaan liian kalkkipitoista, vaan pikemminkin hapanta. Liian happamen maan tunnistaa sammaleesta. Hapan maa paranee kalkilla. Kalkitukseen sopii magnesiumia sisältävä dolomiittikalkki tai rakeinen puutarhakalkki.

Perustamisvaiheessa lannoitteeksi sopii NPK-lannos, jota annetaan 10 litraa aarille. Tässä vaiheessa kaliumia ja fosforia saa olla runsaasti, mutta typpeä vähän.

Ihanteellinen maa-aines nurmikolle on hiekansekainen multa.

Nurmikoksi kaavaillun pihapohjan huolellinen tai edes välttävä kunnostus huomiotava:

Kunnosta maa miellellään jo edellisenä syksynä, vaikka kylvö tehtäisiin vasta keväällä.
Muokkaa, lannoita ja kalkitse pohjamaa 15–20 sentin syvyydeltä. Pienen maan muokkaus onnistuu lapiolla, mutta suuri alue vaatii jyrsimen.  Toki jos kovin kivinen alusta niin sinne ei jyrsimellä mennä teriä rikkomaan.

Levitä maahan perustamisvaiheessa seoslannoitetta ja kalkkia pakkauksessa annettujen ohjeiden mukaan.

Poimi kaikki kivet, savikokkareet ja juurakot pois. Tasoita maa verkkojyrällä, tosin pieni alue hoituu rautaharavallakin. Täytä kuopat, jotta vesi ei keräänny niihin


Puutarha-apu pihatyöt Tampere nurmikoiden teot Talonmiespalvelu Tampere 044-3380291 pic6044-3380291 whatsup (Kohteestanne: Kuvia videoita, toki nekin näkyvät paremmin sähköpostilla)

Tamperelainen puutarha-apu pahimpaankin pöheikköön puutarhassanne vuodenaikojen mukaan risukoiden raivuksista, vattupensaiden, pensasaitojen, kuusiaitojen omenapuiden leikkauksista alkaen, sekä pensaiden ja puiden kaatoihin. 

Käytössä Stalpen kaadonsuuntaaja, kaatosakset, 6 eri tehoista moottorisahaa (1 + 1 teleskooppisahoja, toinen polttomoottorilla), raivaussaha, siimaleikkuri, vesakko- ja oksaleikkuri teleskooppiyhdistelminä, Viking puutarhajyrsin 585, Stihl hakkuri 460, ymv 

E-mail: talonmiespalvelu@gmail.com puhelin: 044-3380291 whatsup mahdollista

Puutarha-apu pihatyöt Tampere nurmikoiden teot Talonmiespalvelu Tampere 044-3380291 pic7Multa kalkitaan, siemennetään, jyrätään ja lopuksi kastellaan jyräten jos mahdollista
--------------
Omenapuiden leikkauksia maaliskuusta toukokuun alkuun, lopettaen kun näkyy olevan omenapuun silmut aukeamassa. Seuraavan kerran mahlavirtojen loputtua juhannuksen jälkeen palataan omenapuiden leikkauksiin.

Omenapuiden leikkaukset Härmälä Tampere Kangasala Ylöjärvi Lempäälä Akaa Nokia 11.3.2022 pic27

Keväisillä omenapuiden leikkauksilla kohdennetaan enempi nuoria kasvua kiihdyttämään, mutta toki harventaminen suotavaa jo keväälläkin, juhannuksen jälkeen, kun leikkailee niin varttuneita vanhoja omenapuita kun leikkailee, niin tulee vähempi vesiversoja runkoon, sekä näkee laakista mitkä hedelmäoksia, mitkä risuja ja huonokuntoisia. 

Omenapuiden leikkaukset Härmälä Tampere Kangasala Ylöjärvi Lempäälä Akaa Nokia 11.3.2022 pic14


Omenapuiden leikkaukset Härmälä Tampere Kangasala Ylöjärvi Lempäälä Akaa Nokia 11.3.2022 pic21

----------------------
Omenapuiden pihapuiden istutukset siirrot leikkaukset etc Talonmiespalvelu@gmail.com käteisellä edetään pic2


----------------------------
Raivaussaha, lehtipuhallin, puutarhajyrsin matkaan sen mukaan kun on tarpeita ja tilattu:

------------------------
Kotitalousvähennyskuitti tilaussähköpostiinne. Erilaisten huuhaatahojen takia en tässä markkinointiblogissa jaa mitään y-tunnuksia, vaan kun tiedustelut etenevät tilaukseen ja maksuun niin siinä on y-tunnus kuitissa sekä maksajan tiedot kotitalousvähennystä varten.
--------------------------------------------------------------
Vinkkejä kun multaa tarvitaan enempi kuin pikkupihaan niin kuorma-autolla tilaten:

Jos pikkupiha mihin ei kuorma-autolla pääse ja 100€ tarve niin sitten puuilo, rusta etc mistä multa peräkärryyn ja kohteeseenne?
-------------------------------------------------------------------------
-----------------------

Ei kommentteja: